Yin Yoga: Resan mot inre ro och djup stretching

Yin Yoga: Resan mot inre ro och djup stretching

En jäktad vardag fylld av stress kan göra det svårt för oss att varva ner och ge oss själva tid att återhämta och stärka kroppen. Ett sätt att nå fullständig avslappning är genom Yin Yoga, en långsam form av yoga där positionerna hålls under längre perioder för att ge maximal stretch och avslappning.

Vad är Yin Yoga?

Yin Yoga är en lugn och terapeutisk yogaform som betonar djupstretching, stillhet och slappna av på ett nästan meditativt sätt. Här får musklerna chansen att vila medan du istället riktar uppmärksamheten till bindväven - fascia.

I Yin-sammanhang beskrivs yin som de mer passiva delarna i kroppen - såsom bindväv, ligament och skelett. Yang, å andra sidan, representerar det aktiva, dynamiska - muskler och blodflöde.

Hur fungerar det?

Under ett Yin-pass hålls positionerna normalt sett mellan tre till fem minuter. Tanken är att när muskulaturen får slappna av helt kan vi komma åt de djupare lagren i kroppen - bindväven. När denna stretchas kontinuerligt under en längre tid ökar dess elasticitet vilket leder till större rörlighet.

Stunderna i varje position ger också tid för introspektion och att verkligen känna in kroppen. Detta gör yin yoga till en meditativ upplevelse.

Fördelarna med Yin Yoga

  • Ökad rörlighet: Förbättrar din rörlighet i leder, ligament och bindväv genom djupstretching.
  • Stresshantering: Det meditativa inslaget hjälper till att bättre hantera stress och främjar mental hälsa.
  • Bättre sömn: Genom att varva ner fysiskt och mentalt före läggdags kan du förbättra kvaliteten på din sömn.

Ta hand om dig själv, både på insidan och utsidan, genom att ägna tid åt dina egna behov. Ge Yin Yoga ett försök - din kropp (och sinne) kommer tacka dig!

Comments

Fördelar med att göra stretching dagligen

Fördelar med att göra stretching dagligen

Att göra stretching dagligen kan ha en rad positiva effekter på kroppen och sinnet. Här är några av de främsta fördelarna med att integrera stretching i din dagliga rutin. Förbättrad rörlighet och flexibilitet Genom att sträcka ut dina muskler dagligen kan du öka din rörlighet och flexibilitet. Detta kan leda till bättre hållning, mindre stelhet och mindre risk för skador. Minskad stress och ånges…
Kraftmark Yogapaket, Yoga tillbehör

Kraftmark Yogapaket, Yoga tillbehör

Yogapaket med de grundläggande tillbehören för dig som vill starta morgonen med ett avslappnande yogapass eller stretcha ut efter dagens kontorssittande. Med yogapaketet får du 3 yogavideor där vi går genom hur och varför man använder block och bältet i passen, samt 3 pass du enkelt kan göra i vardagsrummet. Paketet innehåller 1st ECO Yoga matta 6mm (Rosa/Blå) 2st Yoga Blocks 1st Yoga Bälte 3st vi…
Utforska fördelarna med daglig stretching för en smidigare kropp

Utforska fördelarna med daglig stretching för en smidigare kropp

Vi har alla hört talas om vikten av att träna regelbundet för att hålla oss friska och i form. Men vad sägs om att lägga till daglig stretching i vår rutin för att öka vår rörlighet och smidighet? Detta är något som allt fler experter rekommenderar, och det finns faktiskt en mängd fördelar med daglig stretching som kan hjälpa till att förbättra vår hälsa och vårt välbefinnande. Förbättrad rörlighe…
Gaiam Yoga Block

Gaiam Yoga Block

Yoga Block från Gaiam är en behändig kloss med multipla användningsområden. Framtagen för att underlätta inlärandet av nya rörelser!
Fördelar med stretching

Fördelar med stretching

Stretching är en aktivitet som kan förbättra flexibiliteten och rörligheten i våra kroppar. Det finns många olika typer av stretching och många olika sätt att utföra dem på. Oavsett om du är en idrottare som vill förbättra din prestation eller en person som bara vill hålla kroppen rörlig och smidig, kan stretching vara en viktig del av din träningsrutin. Fördelar med stretching Att utföra stretchi…
Foamroller för att stretcha och massera dina muskler.

Foamroller för att stretcha och massera dina muskler.

Foamroller är ett effektivt verktyg som används mycket i yoga och andra träningsformer. En foamroller hjälper dig med att förbättra rörlighet, minska muskelvärk och bidrar till en snabbare återuppbyggnad av musklerna. Foamrollers är perfekta för stretching, balansträning och till att träna upp flexibilitet och stabilitet. Bra att använda hemma om man känner sig stel eller har muskelvärk.
Vacker salviagrön yogamatta

Vacker salviagrön yogamatta

PROmat är Mandukas absoluta storsäljare. Det är en underbart skön yoga-matta. Den finns i flera olika färger (kolla i vår butik) men den här som kallas "Sage" tycker jag är den vackraste. Lugnt mintgrön. Mattan är hela 6 mm tjock för maximal komfort och ändå smidig att bära med sig till yoga-studion. Men den funkar så klart lika bra hemma i vardagsrummet eller på altanen en solig morgon.